След ГДБОП разследват шпионаж и в ДАНС

От Агенцията отказаха всякакъв коментар дали участват в спецоперацията в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП)

Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС)
Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Източник: Zonanews

Акция в Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС). Според първоначална информация отново се разследва шпионаж. Към момента няма данни за задържани.

 

От Агенцията отказаха всякакъв коментар дали участват в спецоперацията в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП).

 

Припомняме, че по-рано през деня операция започна и в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", при която също се проверява шпионаж. 

 

Задържаният служител на ГДБОП е изнасял информация за разследвания, в които има данни за нарушения на санкционния режим с участието на фирми с руски капитали, предава БНТ.

 

Част от разследванията, по които е изнасяна информация, са били международни и са касаели схеми за заобикаляне на санкциите срещу Русия.

 

По данни, които разследващите са събрали, служителят на ГДБОП е синхронизирал действията си със служител на ДАНС, който също е изнасял информация към руска агентура.

Още от "Закон и ред"

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 000 лева са намерени при митническа проверка на пристанище Бург

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГДБОП и НАП

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени