Софийска районна прокуратура обвини и задържа служител на ГДБОП, шофирал след употреба на наркотични вещества

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343Б, ал. 3 от НК, за което се предвижда наказание от 1 до 3 години "лишаване от свобода"

ГДБОП
ГДБОП Източник: МВР

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност служител на ГД "Борба с организираната престъпност" - МВР за шофиране след употреба на наркотични вещества.

 

На 07.10.2022 г. около 23,00 часа на АМ "Тракия" на отбивката на село Лозен, обвиняемият Б.М. е шофирал лек автомобил марка "Ауди" след употреба на амфетамин, установен с "Дръг тест 5000".

 

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343Б, ал. 3 от НК, за което се предвижда наказание от 1 до 3 години "лишаване от свобода".

 

Предвид възможността Б.М. да се укрие или да извърши друго престъпление, дежурен прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

 

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Още от "Закон и ред"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени