Софийска районна прокуратура прекрати досъдебно производство, отнасящо се до декларация за гражданство, подадена от бившия премиер Кирил Петков

Досъдебното производство e било образувано с постановление от 31.05.2023 г. от прокурор при Върховна касационна прокуратура (ВКП)

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: Zonanews

Софийска районна прокуратура прекрати досъдебно производство, отнасящо се до декларация за гражданство, подадена от бивш министър-председател. Това съобщиха от пресцентъра на ПРБ, очевидно визирайки Кирил Петков.

 

Досъдебното производство e било образувано с постановление от 31.05.2023 г. от прокурор при Върховна касационна прокуратура (ВКП) за това, че К.П. (Кирил Петков, бел. ред.) е затаил истина за наличие на двойно гражданство.

 

Първоначално Софийска районна прокуратура постанови отказ за образуване на досъдебно производство по случая заради липса на извършено престъпление по смисъла на НК. Тогава отказът беше потвърден от Софийска градска прокуратура и от Апелативна прокуратура-София.

 

След като досъдебното производство беше образувано от ВКП и изпратено в СРП,  са извършени множество действия по разследването. След доклад на събраните материали, наблюдаващите прокурори са преценили, че не е налице извършено деяние по смисъла на чл. 313, ал. 1 от НК и досъдебното производство е прекратено.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени