Софийският градски съд оправда Мирослав Боршош по всички обвинения

По делото с обвинение се сдоби и бившият председател на Съвета на директорите на НДК Валентин Кръстев

Мирослав Боршош
Мирослав Боршош Източник: БНТ

Софийският градски съд оправда бившия изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош по всички обвинения, съобщава БНТ. Той беше подсъдим за длъжностно присвояване, умишлена безстопанственост и сключването на множество неизгодни сделки, които според прокуратурата нанесли щети за милиони върху НДК. В последните си думи пред съда по-рано днес Боршош заяви, че не е извършил това, в което е обвинен и не е принуждавал когото и да било да извърши нещо против волята му, и това се доказа по делото.

 

"Три години и половина съм подсъдим за част от дейността ми като изпълнителен директор на НДК. Тези години не бяха леки за мен, особено за човек, който е бил изцяло отдаден на работата си и който я е изпълнявал на най-високо професионално ниво. Не трудностите са големият ми проблем. Напротив. Спазвал съм стриктно закона и съм осъзнавал важността да ръководя най-голямата културна структура в България. Успяхме да създадем много нови програми и формати. Това доведе до годишни печалби от над 2 и половина милиона лева допълнителни приходи. Изключителен пример за нов и съвременен мениджмънт в областта на културата. Големият проблем дори не са и несъстоятелните, неаргументирани, напълно безпочвени обвинения на прокурорите, това ще оставя да лежи на тяхната професионална съвест. Големият проблем не е, че обвиненията се базират на анонимни доноси и сигнали от уволнени и санкционирани от мен служители. Те бяха част от система, която в държавните институции се допускаха хора без никаква професионална култура и работна етика да взимат важни решения. Една система, която ние успяхме за разбием. Големият проблем е, че тези обвинения спряха работата на един изключителен екип", каза още Боршош пред съда.

 

По делото с обвинение се сдоби и бившият председател на Съвета на директорите на НДК Валентин Кръстев. Той е обвинен за принуда чрез заплаха на трима служители на НДК, отговарящи за обществената поръчка по ремонта на двореца.

Още от "Закон и ред"

Не охранител, а полицай е раздробил челюстта на 19-годишния младеж на плаж "Градина", побоят – заради парче пица

По думите на Кангалджиев потърпевшите днес са се явили в полицейското управление в Бургас и са разпознали "по категоричен начин" полицейският служител на име Христо Петров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени