Сотир Цацаров сезира прокуратурата за думи на Кирил Петков

Сотир Цацаров е обжалвал акта за отнемане на достъпа му до класифицирана информация пред Държавна комисия по сигурността на информацията

Сотир Цацаров
Сотир Цацаров Източник: ПРБ
Председателят на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров e сезирал прокуратурата с искане за проверка на негови действия, които според твърдения на премиера Кирил Петков, "навеждали на извод за извършено престъпление". Това съобщиха от пресцентъра на антикорупционната комисия. Става дума за изказване на министър-председателя в ефира на bTV, където Петков каза, че има последствия от изнесената от Цацаров класифицирана информация и случаят вероятно ще бъде предаден на Прокуратурата. Сотир Цацаров е обжалвал акта за отнемане на достъпа му до класифицирана информация пред Държавна комисия по сигурността на информацията, съобщиха още от Комисията. 
 
По-рано през деня Цацаров депозира оставката си в деловодството на Народното събрание. Малко след като стана ясно, че председателят на Антикорупцуионната комисия подава оставка, ДАНС му отне достъпа до класифицирана информация. Още тогава Цацаров съобщи, че ще обжалва акта. Бившият главен прокурор заяви, че продължава да изпълнява задълженията си като председател на КПКОНПИ, до приемане на оставката му. И увери, че своевременно ще обяви мотивите за подаването ѝ. 

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени