Специализирана прокуратура се самосезира по случая с твърденията, че Татяна Дончева е предлагала подкуп на депутат от ИТН

Тошко Йорданов обвини Татяна Дончева в предлагане на огромен подкуп и търговия с влияние

Прокуратура на Република България
Прокуратура на Република България Източник: ПРБ

Специализирана прокуратура се самосезира по повод публично изнесени данни в медиите, съдържащи твърдения за корупционно поведение на народен представител от 46-тото Народно събрание. Образувана е проверка по реда на чл.145 от Закона за съдебната власт, която ще се извърши лично от прокурор.

 

След извършване на пълния обем от действия за изясняване на казуса от фактическа и правна страна, наблюдаващият прокурор ще извърши преценка за наличие на достатъчно данни и законен повод за образуване на наказателно производство по чл. 304б (търговия с влияние) или други членове от НК.

 

Припомняме, че  Тошко Йорданов обвини Татяна Дончева, че е опитала да разцепи парламентарната група на "Има такъв народ" като е предлагала половин милион лева и министерски постова в офиса на депутата от ИТН Радостин Василев. 

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата в становище за промените в Конституцията: Засяга се правната сигурност и стабилност

Създава се реален риск вместо да се постигне по-голяма отчетност на прокуратурата, корективът в лицето на несъдебната квота във Висшия прокурорски съвет да се превърне в инструмент за политическо влияние в съдебната власт

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени