Според бившия директор на служба "Издирване" в МВР Красимир Занев, Александър от Перник вероятно е отвлечен

"Нищо чудно да е организирано от майката или от други хора такова отвличане" - смята той

Изчезналият Александър
Изчезналият Александър Източник: Фейсбук

Фактът, че вече няколко дни няма положителен резултат от издирването на Александър от Перник, според бившия директор на служба "Издирване" в МВР Красимир Занев означава, че се касае за отвличане. Пред БНТ той каза, че това е една от сериозните версии, на която трябва да се обърне внимание.

 

"Трябва да се провери и каква е била кореспонденцията между майката и бащата, тъй като преди време майката се е обаждала на бащата и искала да го вземе, където тя живее в Англия, но той не ѝ го е давал. Нищо чудно да е организирано от нея или от други хора такова отвличане. Или е в някоя изоставена къща или мазе - необитаеми и самият той да се намира там. Но вече няколко дни без храна и вода на неговата възраст трудно би издържал", обясни Занев.


По думите му има много сериозна мащабна организация с толкова много сили - полицейски и доброволни. Всичко е координирано с полицията и нещата са под контрол. Според Красимир Занев все още се работи по т. нар. горещи следи.

 

"При такива случаи в първите дни да се провеждат бързи оперативно-издирвателни мероприятия, но за съжаление до този момент нямат резултат. Би трябвало тук да се включат и ловците, тъй като те могат да окажат помощ и да претърсят някои по-далечни райони", допълни Занев.

Още от "Закон и ред"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени