Стефан Банков, МВР: Рашков ме упрекваше, че не съм стигнал до върха! Аз как мога да стигна-като фабрикувам доказателствата ли?

Вчера министър Рашков е викал и други областни директори от Северна България, разкри Банков

Стефан Банков
Стефан Банков Източник: МВР

Бившият директор на Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР Стефан Банков направи изявление пред медии и заяви категорично, че дирекцията никога не е подслушвала политици. "Проверките ще го докажат. Това е някаква инсинуация", допълни Банков. 

 

"Действията на министър Рашков стигнаха дотам, че да манипулират хора и да задават въпроси дали в служебния си автомобил съм превозвал наркотици, пачки с пари и дали съм рязал миналата седмица документи във връзка с изборите. Това са абсолютно неверни твърденията. Рашков получи осенението, че не може да работи с мен. След Пловдив започна натискът", разкри Банков. 

 

"Министърът си е създал уюта да придобие цялата информация, която съдържа дирекцията година назад", обясни Банков. "На мен ми се каза директно, че независимо от това кой контролира наказателния процес, аз съм можел да предприема действия по отношение на Рогачев. Ако имах доказателства за задържане, щяха да са в Прокуратурата. Ако не мога да коментирам волеизявленията на министъра. Бях упрекнат, че не съм стигнал до върха. Аз как мога да стигна-като фабрикувам доказателствата ли?", възмути се бившият шеф на "Вътрешна сигурност" в МВР.

 

Той каза, че е в болничен за 5 дни. "Имам хипертонична криза. В момента си правя изследвания и прегледи. Намирам се в болничен. Аз отдавам това на безпрецедентния натиск и терор, който се упражнява върху всички полицейски служители, респективно и на мен. Като лоялен служител на МВР с дългогодишен опит нямах намерение да говоря. Терорът се изразява в това, че министър Рашков лично на мен, а доколкото знам и на другите директори ни заявява, че не желае да работи с нас и да напускаме веднага. Ако не напуснем, ще си имаме проблеми", разказа пред репортерите Стефан Банков.

 

"Вчера министър Рашков е викал и други областни директори от Северна България, но не мога да кажа за освободени. Няма записани разговори. Служителите, на които правихме проверка по кампанията, не са говорили с политици. Всички записи са предоставени на прокуратурата. Записи с политици не са ми достояние. Нека да посочат поименно кои са", настоя Стефан Банков.

 

Той каза, че българският съд е справедлив и затова ще си търс иправата там. "Министър Рашков не ми връчи заповедта, а заместниците му и началникът му на кабинета. Енчо Мирчев ми я връчи, като ми казаха да си подам заявление за връчване", продължи Банков. 

От изявлението му стана ясно още, че е бил преназначен и сега няма да заема длъжността на директор във "Вътрешна сигурност". Банков ще подпомага вътрешния министър, като го съветва по въпросите за изборите.

 

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени