Стрелба с автомат при наркосделка край Пловдив

35-годишният извършител е задържан

Стрелба с автомат при наркосделка край Пловдив
Стрелба с автомат при наркосделка край Пловдив Източник: prb.bg

Задържаха 35-годишен мъж, извършил грабеж, по време на който стрелял с автомат, съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Пловдив, цитирани от Вести.бг.

На 29 декември 2020 г., в землището на пловдивското село Болярино, между Х.Д. и М.И. била осъществена сделка по закупуване на 14 кг марихуана. Купувачът Х.Д. не заплатил наркотиците, като открил стрелба във въздуха с автоматично огнестрелно оръжие, заплашвайки продавача и отнемайки му наркотичните вещества.

След подаден сигнал за инцидента на тел. 112, в резултат на извършените от служители на РУ на МВР - Раковски и на ОД на МВР-Пловдив – отдел „Криминална полиция”, интензивни оперативно – издирвателни мероприятия, е установен извършителят на престъпното деяние – Х.Д. Същият е задържан от органите на полицията, като е съдействал на разследването. Продавачът М.И. не е пострадал.

Наркотикът от сделката
Наркотикът от сделката Източник: prb.bg

По отношение на Х.Д. е повдигнато обвинение за извършен грабеж на 14 кг марихуана на стойност 84 000 лв., като стойността на предмета на престъплението е в големи размери и деянието е извършено при условията на опасен рецидив. Повдигнато е обвинение и за държане без надлежно разрешение на огнестрелни оръжия и боеприпаси.






 

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени