Тръгва делото на ГЕРБ срещу Бойко Рашков с иск за 100 000 лева

То бе заведено след изявленията на Рашков като министър за парите от магистрала "Хемус"

Политическа партия ГЕРБ
Политическа партия ГЕРБ Източник: Zonanews

За днес в Софийския градски съд е насрочен процесът, който партия ГЕРБ заведе срещу бившия вътрешен министър Бойко Рашков. Искът на партията на Бойко Борисов е за 100 000 лв. Той бе заведен след изявленията на Рашков като министър за парите от магистрала "Хемус".

 

"На 4 януари ГЕРБ стана обект на публично злепоставяне чрез неверни твърдения, изречени от Бойко Рашков пред представители на редица медии. ПП ГЕРБ заяви, че ще защити правата на хилядите си членове и симпатизанти от лъжите на Бойко Рашков в българския съд", обяви председателят на парламентарната група на партията Десислава Атанасова. Тя потвърди, че искът е за причинени неимуществени вреди. 

 

Ако спечели, ГЕРБ възнамерява да ги дари на деца на служители на МВР, загубили живота си при изпълнение на служебните си задължения. ГЕРБ заплаши, че ще заведе иск срещу Рашков след твърденията му, че "между 30 и 40% от парите, превеждани авансово на представяли се за строители на АМ "Хемус", са се насочвали към ГЕРБ". 

 

Бойко Рашков
Бойко Рашков Източник: Zonanews

"За пореден път Бойко Рашков лъже и хвърля в общественото пространство обвинения без да посочи доказателства за тях! Нека докаже твърденията си в съда или да понесе отговорност за лъжите си!", заканиха се от ГЕРБ след изказването на министъра, припомня "Сега".

 

Преди това пък Борисов също заведе иск за 27 хил. лв. срещу тогавашния вътрешен министър, а сега депутат от "Продължаваме промяната". Това се случи, след като Рашков, говорейки за злоупотреби със средства за автомагистрала "Хемус", каза пред репортерите: "Тези средства са преминали през една банка, собственост на Бойко Борисов, и с този собственик на тази банка, Бойко Борисов е имал общи фирми". 

 

Борисов няколко пъти призова Рашков да се извини за клеветите си. "Кажете коя е банката, за да мога да Ви осъдя. Да може и банката да се защити. Ами ако е голяма банка, чуждестранна, става дума за много пари и те ще го осъдят. Хайде каймата от хора, която явно съм ял, може вече да се е похарчила, да каже сега името на банката", настоя тогава Борисов.

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени