Трима души остават в ареста за инцидента в с. Прилеп, очаква се да бъде повдигнато и обвинение за убийство

На жертвата има нанесени удари, както и една прободна рана в областта на подбедрицата

Раняване с нож
Раняване с нож Източник: Zonanews

Продължава разследването на тежкия инцидент в бургаското село Прилеп, при който камион прегази дете на пътя, а след саморазправа роднините му нападнаха шофьора и той също почина. Към настоящия момент има задържани 3 лица, а останалите 4 са разпитани като свидетели и са освободени.

 

"За трите лица, които са задържани към момента има данни, че са съпричастни към смъртта на шофьора на тежкотоварния автомобил. Точната причина за смъртта му ще стане ясна след приключване на съдебно-медицинската експертиза. На жертвата има нанесени удари, както и една прободна рана в областта на подбедрицата. Задържаните лица са бащата, вуйчото и дядото на загиналото дете. От тях едното лице е с криминални прояви и е осъждано", обясни ст. комисар Емил Павлов - директор на ОД на МВР-Бургас.

 

Той допълни, че както вчера, така и днес няма напрежение в с. Прилеп и като цяло в община Сунгурларе. Но въпреки това, засиленото полицейско присъствие ще продължи, за да не се стигне до напрежение.

 

От прокуратурата казаха, че от вчера се работи много интензивно по този случай, като са проведени разпити на множество свидетели и са назначени съответните експертизи.

 

"Локализиран е кръг от лица, за които се счита, че е на лице възможна съпричастност към авторството им в извършване на процесното деяние. Те са три лица. В рамките на деня след изготвяне на съдебно-медицинската експертиза, ще има и достатъчно доказателства, за да се направи извод кой именно е нанесъл порезната рана на водача на товарния автомобил и съответно да повдигнем обвинение за убийство", обясни Георги Чинев - ръководител на Районна прокуратура - Бургас.

 

Той поясни, че ще бъде постановено задържане до 72 часа и внасяне на искане за постоянна мярка "задържане под стража".

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени