Цветан Василев отново е обявен за международно издирване

Причината е ново разследване на Софийската градска прокуратура срещу него

Цветан Василев
Цветан Василев Източник: Facebook

Бившият мажоритарен собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев отново е обявен за международно издирване. За него е била издадена Европейска заповед за арест миналата седмица, а от тази се издирва от Интерпол. Причината е ново разследване на Софийската градска прокуратура срещу него, съобщи БНР.

 

През последните седмици името на Цветан Василев пак стана обект на интерес на разследващите след разкритията на държавното обвинение, че е в основата на заговор за дискредитиране на главния прокурор и висши полицаи.

 

Миналият август адвокатът на Василев - Константин Симеонов, съобщи, че по искане на банкера Международната организация на криминалната полиция е взела решение да изтрие всички данни в системата на Интерпол, свързани с Василев. Той влезе в системата през 2014 г., когато започна разследването за фалита на КТБ, и се оказа, че е напуснал страната.

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени