Условни присъди на трима от групата на Бобокови

Те се признаха за виновни и сключиха споразумения с прокуратурата, които Специализираният съд одобри

Прокуратура на Република България
Прокуратура на Република България Източник: ПРБ

Габриел Савов, Айгюн Еминов, Васил Богданов, бившият зам.-министър Красимир Живков и братята Атанас и Пламен Бобокови са обвинени за участие в престъпна група за незаконен внос и преработка на отпадъци.
Призналите вината си са бившият управител на завода "Монбат" Васил Богданов, който е и свидетел по делото, ексначалникът на РИОСВ в Плевен Габриел Савов и Айгюн Еминов, който е собственик на две от дружествата, на които "Монбат" е продавал отпадъците от дейността си, вместо да ги изнесе в чужбина. Така на практика тримата признават, че са участвали в организирана престъпна група, каквито са обвиненията на прокуратурата.Присъдите на тримата, признали се за виновни, са съответно: за Васил Богданов - 1 г. с 3 г. изпитателен срок; за Айгюн Еминов - 2 г. с 3 г. изпитателен срок; за Габриел Савов 1,5 г. с 3 г. изпитателен срок. Съдът отмени действащите към момента мерки за неотклонения "подписка" на тримата. Също така отпадат забраните им да напускат страната. 

Още от "Закон и ред"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени