Установена е самоличността на мъжа и жената от инцидента в столичното метро

Според съобщението мъжът е на 58 г. и е с инициали М.П. Дамата С.П. е на 56 г.

Простреляната жена
Простреляната жена Източник: Блиц

Самоличността на простреляната жена и мъжа, който я нарани и се самоуби в столичното метро, е установена, съобщиха от Софийската градска прокуратура. Според съобщението мъжът е на 58 г. и е с инициали М.П. Дамата С.П. е на 56 г. На името на жената имало закупен самолетен билет за полет до Виена в 16:05 ч. за същия ден.

 

Предстои изясняване на мотивите за извършване на престъплението и разпити на свидетели. Сигналът са стрелбата е подаден вчера в 14:18 ч. от машиниста на влакчето. Незабавно на място са били изпратени дежурни екипи на СДВР. Открити са 7 гилзи и 7 проектила. Установено е, че в района на станция "Летище София" мъж произвел изстрели с пистолет спрямо пътничка.

 

По първоначални данни извършителят се самопрострелял смъртоносно със същото оръжие. Пострадалата жена е в тежко състояние и е приета в болнично заведение, съобщават още от СГП. Назначени са експертизи – биологична, балистична, видеотехническа. Съдебномедицинската експертиза следва да установи причината за смъртта на М.П. и за травматичните увреждания на С.П. Състоянието на жената продължава да е критично.

Още от "Закон и ред"

Готова е съдебно-психиатричната експертиза на обвиняем за убийство в парк в Добрич, 31-годишният мъж може да носи наказа

Тежкото криминално деяние е извършено на 7 март 2024 година. Жертва на убийството е 56-годишен местен жител, който е бил намушкан смъртоносно

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени