Валентина Маджарова: Прокуратурата може би е бухалка, но въпросът е срещу кои

Въоръжени лица не са нахлували в президенството, каза тя

Валентина Маджарова
Валентина Маджарова Източник: NOVA NEWS

"Солидаризирам се с мотивите на ВСС, в частност на тези, които гласуваха против отстраняването на Иван Гешев. Законовият регламент е неясен в този случай, което пролича от дължината на дебатите, но не намирам причина такава процедура да не се разпише по-добре от законодателя и да се прилага в случай на необходимост", сподели тя. Тя категорично заяви, че политици не са били обект на СРС-та по дела на спецпрокуратурата. Маджарова коментира и акцията в президентството. "На 9 юли се извършиха действия по разследването, след надлежно разрешение от български съд", обясни тя.

 

Според нея няма сгради, които да се ползват с имунитет и неприкосновеност. "Важно е да се кажат няколко неща. Налице е образувано досъдебно производство. Това досъдебно производство не е образувано на 9 юли. На 9 юли с епедприеха действия по разследването на това досъдебно производство. Тези действия се извършиха след надлежно разрешение от български съд. Акцията беше насочена към лице, което няма имунитет, спазен е законовият регламент. Сторено е през входа за граждани, един от наблюдаващите прокурори, заедно с един от следователите са влезли през рамка за металдетектор. Въведени са от Димитър Стоянов, а той е вписан в протокола за претърсване и изземване. Въоръжени лица не са нахлували в президенството", заяви Валентина Маджарова. По нейните думи Прокуратурата може би е бухалка, но въпросът е срещу кои.

 

По повод доклада на ЕК за върховенството на закона, Маджарова подчерта, че делата на държавни мъже са трудни, но това е така навсякъде по света. И припомни, че през миналата година спецпрокуратурата е подвела под наказателна отговорност действащи министър и зам.-министър. А по отношение на новото обвинение към Васил Божков за подривна дейност, ръководителят на Специализираната прокуратура заяви, че е било с комерсиална цел.

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени