Васил Божков-Черепа обяви, че се прибира днес в България

По-късно през деня вътрешният министър Калин Стоянов обяви, че Божков ще бъде задържан при пристигането си

Васил Божков-Черепа
Васил Божков-Черепа Източник: Скрийншот/Youtube

Избягалият преди повече от три години в Дубай бивш хазартен бос Васил Божков се прибира в България. Това съобщи самият той в профила си във Фейсбук.

 

"Днес се прибирам. След всички пречки, които Гешевата прокуратура и другите инструменти ми създадоха. Ще кацна в София около 15:30", пише той в публикацията си, като към нея има прикачена снимка на Божков в самолет.

 

От Софийска градска прокуратура (СГП) съобщиха, че ако в действителност се върне в България, "Гранична полиция" би следвало да го задържи, за срок до 72 часа.

 

"След установяването на лицето, органите на МВР следва да го предадат на представители на досъдебното производство, а именно - следователи, които да му предявят постановления в качеството му на обвиняем по три броя наказателни дела. Лицето следва да бъде разпитано в качеството му на обвиняем, като след това наблюдаващите прокурори ще преценят дали да внесат искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража", която следва да се определи от съда", уточняват от СГП.

 

По-късно през деня вътрешният министър Калин Стоянов обяви, че Божков ще бъде задържан при пристигането си.

 

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени