Васил Божков отказва да плати паричната си гаранция от 500 000 лева

В момента той е под домашен арест с мярка "неотклонение" по делото за хазартни престъплени

Васил Божков
Васил Божков Източник: БГНЕС

Васил Божков отказва да плати паричната си гаранция от 500 000 лева по обвиненията за пране на пари и незаконна търговия с културно-исторически ценности.

 

"Вместо да ме наградят, че върнах национално богатство в България - ТЕ разграбиха музей. Вместо да ме освободят, ТЕ искат да плащам гаранция, докато съм под домашен арест", написа Божков в своя фейсбук профил. 

 

Според законодателството ни по-високата мярка за неотклонение от парична гаранция е "домашен арест", а той вече има наложена такава, която изтърпява, предаде bTV.

 

В момента той е под домашен арест с мярка "неотклонение" по делото за хазартни престъпления. По-рано днес пък от Националната агенция за приходите потвърдиха, че ревизионното производство спрямо бизнесмена Васил Божков е приключило през юли 2023 г. с издаването на ревизионен акт.

 

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени