Вътрешният министър Демерджиев: Нещата при пътната безопасност никак не са добре

На 16 септември ще бъдат обявени обобщени данни, съобщи той

Иван Демерджиев
Иван Демерджиев Източник: МВР

Още при встъпването си в длъжност като ръководител на МВР подчертахме въпросите с пътната безопасност и травматизмва по пътищата като наш приоритет. Заявихме го с ясното съзнание, че нещата там никак не са добре. Това каза министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, цитиран от БГНЕС.

 

Вицепремиерът присъства на дискусия, на която представители на правителството и неправителствени организации обсъждат спешни мерки за намаляване на пътнотранспортния травматизъм. Тя се провежда в Министерския съвет. Не може повече да се търпи развитието на този процес в тази посока, и трябва да излезем от тази тенденция, като променим ситуацията. Мерките не трябва да са инцидентни и симптоматични, а трябва да са перманентни и да доведат до резултати.

 

За мое щастие цялото правителство прие моята стратегия, и премиерът Донев обяви това като приоритет на служебното правителство, коментира Демерджиев. Трябва да се ползва капацитета на НПО и на всички държавни агенции така, че заедно да намерим работещи решения, които чувствнителнто да променят ситуацията по пътищата.

 

Набелязахме като наш приоритет шофьорите, които шофират без книжки, след употреба на алкохол и наркотици, а вече извършените мерки имат резултати. На 16 септември ще бъдат обявени обобщени данни, съобщи още министърът.

 

Важно е да набележим следващите стъпки и стратегии за справяне с този проблем. Всяка институция, която има своята отговорност, трябва да се включи.

 

Разчитам изключително много на решенията, които ще се вземат. Така че още следващата година да отчетем напредък в тази сфера, и да сме спокойни, че сме направили необходимото войната по пътищата да се прекрати, добави Демерджиев.

Още от "Закон и ред"

Родителите на Филип: Съдиите и прокуратурата са на страната на убийците. Не очаквахме убиецът на сина ни бъде освободен

Бащата на Филип посочи, че делото е седяло "на трупчета" цяла година преди да излезе резултатът от кръвната проба на мъжът, блъснал сина му на пешеходна пътека

Прочетете повече прочетете повече

Министърът на правосъдието: Няма правова държава без свободна и независима адвокатура

Важно е в тези дни, когато виждаме мрежите на влияние в съдебната система и прокуратурата, стигнали на високи нива, адвокатурата да е достатъчно взискателна към своите представители, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени