Вътрешният министър: Готов съм да довърша започнатото, ако остана министър след ротацията

След случаите на полицейско насилие министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е разпоредил обучения за служителите на МВР

Калин Стоянов
Калин Стоянов Източник: ПРБ

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обяви, че е готов да довърши започнатото, ако след ротацията бъде преценено, че трябва да остане на поста си. Това коментира самият той преди изслушването му в ресорната парламентарна комисия.

 

След случаите на полицейско насилие министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е разпоредил обучения за служителите на МВР, стана ясно още от неговото изявление пред медиите в парламента.

 

"Там се надяваме, че ще покажем ситуации, в които следва да се използва физическа сила, помощни средства, огнестрелни оръжия, ситуации, в които имаме неподчинание, лична защита и други. Колегите на терен ще покажат как следва да се случват практически нещата", каза още Стоянов.

 

На въпрос кои са другите приоритети на МВР за 2024 г., Стоянов каза, че те са много и са заложени в управленската програма. Той допълни, че министерството има много проблеми за решаване и се работи по тях.

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени