Вътрешният министър иска смяна на главния секретар заради липса на доверие

Министърът не работи с него и смята, че има проблеми по отношение на организацията, коментира премиерът

Министерство на вътрешните работи (МВР)
Министерство на вътрешните работи (МВР) Източник: Zonanews

Още другата седмица Министерски съвет ще предложи на президентството да бъде сменен главния секретар на МВР. Това ще стане след доклад на министър Калин Стоянов, в който той ще опише защо няма доверие на главния секретар. Това обяви на брифинг премиерът Николай Денков след съвещание в МС с ръководството на МВР и службите по повод последните тежки престъпление в страната.

 

Част от дискусията днес показа, че има и вътрешен проблем в МВР, посочи Денков. Има няколко групи факти, които показват, че има проблем с организацията вътре във вътрешното ведомство и те са свързани с отговорността на главния секретар на ведомството.

 

Министърът не работи с него и смята, че има проблеми по отношение на организацията, коментира премиерът. Денков е настоял Стоянов да подготви доклад за искане на смяна на главния секретар на МВР. Категорично не можем да говорим за гангстерска война, противопостави се на публичните оценки от последните дни самият вътрешен министър Стоянов.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени