"Възраждане" ще подкрепи закриването на спецправосъдието, но иска предсрочни избори

Костадинов заяви, че е възможно от "Възраждане" да внесат вот на недоверие, но не уточни кога би се случило това

Костадин Костадинов, лидер на ПП "Възраждане"
Костадин Костадинов, лидер на ПП "Възраждане" Източник: Zonanews

"Възраждане" ще подкрепи закриването на спецправосъдието. Това заяви лидерът на партията Костадин Костадинов в кулоарите на народното събрание, при включване в ефира на NOVA. Той подчерта, че от партията са внесли законопроекти, които обаче са останали неразгледани. Костадинов определи това като двоен стандарт.

 

По думите му се търси реформа, но когато "Възраждане" направи предложение се бяга от него. Днес парламентът разглежда на първо четене промените в Закона за съдебната власт и закриването на специализираните съд и прокуратури.

 

Депутатът коментира и темата за евентуални предсрочни избори. По думите му такива трябва да има. Той подчерта, че не застава на страната на ГЕРБ. ГЕРБ започва да подкрепя Възраждане, защото ние говорим за това от месеци, добави Костадинов. Не заставаме на страната на ГЕРБ, а на страната на българските граждани.

 

Костадинов заяви, че е възможно от "Възраждане" да внесат вот на недоверие, но не уточни кога би се случило това. Като повод лидерът на партията посочи посещението на американския министър на отбраната Лойд Остин и натиска, който той оказва върху правителството по отношение на войната в Украйна. Костадинов определи това като груба намеса във вътрешните работи на България.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени