Висшият полицай Папалезов обвинен за участие в оглавявана от Божков банда

Наложена му е мярка за неотклонение "подписка"

Валентина Маджарова, административен ръководител на Специализирана прокуратура
Валентина Маджарова, административен ръководител на Специализирана прокуратура Източник: Novini.bg

В отговор на журналистически въпроси на брифинг на Специализирана прокуратура (СП), и.ф. административен ръководител Валентина Маджарова коментира, че проведените действия по разследването по досъдебно производство за държане и трафик на движими културни ценности и за изпиране на пари, не биха могли да бъдат определени като "нахлуване" и "акция".

Извършени са действия по разследването в един кабинет в Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП), тъй като лицето, привлечено в качеството на обвиняем по досъдебното производство, работи там, поясни прокурор Маджарова.

 

Днес, 07.06.2021 г., на обвиняемия Ангел Папалезов е предявено повдигнатото вече обвинение за участие в организирана престъпна група за държане и трафик на движими културни ценности и за пране на пари, за което бе съобщено по-рано. По преценка на наблюдаващите прокурори на обвиняемия е наложена мярка за неотклонение "подписка". Според събраните до момента доказателства ръководител на организираната престъпна група е Васил Божков.

 

"Не е прецедент Специализирана прокуратура, а и други прокуратури в страната да привличат към наказателна отговорност полицейски служители. Това не е нещо, което се случва за първи път. СП е формирала обвинителна теза по отношение на доста по-високопоставени полицейски служители. По едно от тези дела вече се води процес в Специализирания наказателен съд", каза прокурор Валентин Маджарова.  

 

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени