ВКС отмени осъдителната присъда на бившия енергиен министър Румен Овчаров

Делото е върнато за ново разглеждане на Софийския апелативен съд

Румен Овчаров
Румен Овчаров Източник: БСП

Върховният касационен съд отмени осъдителната присъда на бившия енергиен министър Румен Овчаров по обвинението за умишлена безстопанственост, ощетила в периода 2006-2007 година мини "Бобов дол" с над 2, 6 млн. лева. Отменена е присъдата и на бившия изпълнителен директор на дружество Пламен Стефанов. Това съобщи БНР.

 

Според върховните съдии при постановяване на присъдите - две години условно с четиригодишен изпитателен срок, вече несъществуващият Апелативен специализиран наказателен съд е ограничил правото на защита на Овчаров и Стефанов.

 

"Осъдителните правни изводи на проверявания съд са оскъдни до степен на липса на такива, което е съпоставимо с липса на мотиви и съставлява съществено процесуално нарушение", пише още в мотивите на съда.

 

Делото е върнато за ново разглеждане на Софийския апелативен съд, който след 27 юли пое делата, гледани дотогава от второинстанционния спецсъд.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени