ВКС отмени присъдата на Марешки

Веселин Марешки бе осъден на 4 години затвор за рекет и изнудване

Веселин Марешки
Веселин Марешки Източник: ПП Воля
Върховният касационен съд отмени четиригодишната ефективна присъда на лидера на "Воля" Веселин Марешки и върна за ново разглеждане на Варненския апелативен съд делото срещу него и Красимира Колева за изнудване. Причината са допуснати съществени процесуални нарушения, съобщава БНР.
 
Според обвинителния акт, през 2014 година Маришки и Колева се опитали да принудят бизнесмена Асен Миланов да им плаща наем от 10 000 лева за варненска пицария. Двамата първо бяха оправдани от Варненския окръжен съд, а след това осъдени от второинстанционния Апелативен съд. Така Веселин Марешки бе осъден на 4 години затвор за рекет и изнудване.
 
След няколкомесечен размисъл върховните съдии връщат делото, заради неясноти в присъдата, нарушения, свързани с показанията на Миланов и заради съмнения в безпристрастността на Апелативния съд във Варна. При взимане на решението си съдебният състав изобщо не е разглеждал жалбата на Веселин Марешки за несправедливо наказание.
 

Още от "Закон и ред"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени