Владислав Горанов: Хляб няма да има, затова трябват зрелища

Токът поскъпва 6 пъти, бизнесите фалират и се търси омаскаряването на един бивш политик

Владислав Горанов
Владислав Горанов Източник: МФ

Хляб няма да има, заради това трябва да се занимаваме със зрелища. Това коментира бившият финансов министър Владислав Горанов след поредният му разпит в полицията пред журналисти.


"Токът поскъпва 6 пъти, бизнесите фалират и се търси омаскаряването на един бивш политик. Три пъти идвам заради автомобила, а веднъж по сингнала на "Боец" за кюлчетата, където вече съм разпитван и няма какво повече да кажа. Никога пари за Бойко Борисов не са минавали през мен", обясни Горанов.

 

"Колкото до автомобила, той е издирван от република Мордовия, а не от Русия, уточни Горанов. - И няма какво повече да добавя. Аз към само ползвател".

 

"Джипът на Владислав Горанов е напълно редовен. Купен е от Хамбург от официален дилър на "Тойота" и всички документи са налични. Просто някой е направил двойник на тази кола и той се издирва в Русия", обясни шефът на "Мото пфое" Атанас Фурнаджиев на 18 декември, веднага след като се разбра за случая.

 

"Тази кола е издирвана от Интерпол по искане на Русия", обаче твърди Бойко Рашков и тази кола мога да кажа, че съвсем не е нова, както твърдеше и той, и собственикът на фирмата. Имена няма да споменавам", коментира казуса вътрешният министър Бойко Рашков по повод разследването, което тече в Главна дирекция "Национална полиция".

 

Рашков посочи още, че на този етап от делото са установили "много странни факти и разминавания". "Например засега данните са, че колата е произведена август 2018 г., а регистрацията й е на 1 януари 2018 г.", заяви още той, но по принцип вътрешният министър съобщава странни факти - чакаме някои от тях да имат и потвърждение.

 

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени