Внесоха обвинителния акт срещу Радостин Василев, ако бъде признат за виновен, го грозят до 6 години затвор

Делото е образувано и разпределено на съдия

Радостин Василев
Радостин Василев Източник: Zonanews

Внесен е обвинителен акт срещу независимия депутат Радостин Василев. Той ще отговаря пред съда за опит за принуда. Делото е образувано и разпределено на съдия.

 

По-рано от държавното обвинение обявиха, че в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, за да бъде Василев привлечен като обвиняем за това, че на 13 юни миналата година е опитал да принуди Христинка Иванова да напусне парламентарната група на ИТН и парламента.

 

Ако бъде признат за виновен, го грозят до 6 години затвор. От партията на Слави Трифонов пуснаха и запис, който според тях е доказателство, че Василев е убеждавал Иванова да го последва. Независимият вече депутат нарече обвинението "скалъпено и срам за следствието и прокуратурата".

 

На 11 май той депозира в деловодството на Народното събрание декларация за отказ от имунитета си като народен представител, с която дава съгласието си срещу него да продължи наказателно производство.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени