Водач, незаконно държал голямо количество тютюн за наргиле при преминаване на МП-Калотина, е привлечен към наказателна отговорност

Задържан е за срок до 72 часа

Тютюн
Тютюн Източник: ПРБ

Под ръководството на Районна прокуратура – Сливница се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1, пр. 2 от НК. На 20.12.2021 г. митническите инспектори от отдел "Борба с наркотрафика" в Териториална дирекция Митница - София са спрели за проверка напускащ страната през МП Калотина лек автомобил с босненска регистрация.

 

Контрабанден тютюн
Контрабанден тютюн Източник: ПРБ

Водачът – турският гражданин И.Б., обяснил, че пътува от Турция за Босна и Херцеговина. При последвалата физическа проверка в кухините зад задните седалки на автомобила са били открити 132 пакета, всеки с тегло от около 1 кг. По първоначални данни съдържащото се в тях вещество представлява тютюневи изделия за пушене с водна лула (наргиле).

 

С постановление на прокурор в Районна прокуратура – Сливница И.Б. е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа. Назначена е експертиза за установяване вида на откритата контрабандна стока.

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени