Военна прокуратура опроверга "фойерверките" на хунтата: Няма нарушения в МО

В министерството все още очакват и становището на АДФИ

Министерство на отбраната
Министерство на отбраната Източник: Zonanews
Военната прокуратура не е открила основания за образуване на предварително производство по два от сигналите за "нарушения" в главна дирекция  "Инфраструктура на отбраната". Сигналите бяха подадени от служебното ръководство на Министерството на отбраната още през май месец.
 
Още в началото на мандата на първия служебен кабинет служебният министър на отбраната Георги Панайотов поиска от Военната прокуратура и Агенцията за държавна финансова инспекция да проверят дейностите на дирекция  "Инфраструктура на отбраната" за  2018-2019 г., както и за 2020-а година, припомня БНР.
 
Твърденията бяха, че има "индикации за корупция" и, че 80% от поръчките за инфраструктурните проекти през 2020 г. са сключени с директно възлагане, без проучване на пазара. По тези поръчки са преведени 184 млн. лв., като те са за ремонт на инфраструктурата на авиобазата "Граф Игнатиево", за да може да приеме американските изтребители F-16.
 
Хунтата на Радев освободи директора на дирекцията за инфраструктура на отбраната, а други бяха наказани.
 
"Прокуратурата каза, че няма основание да образува предварително производство", каза с днешна дата министър Георги Панайотов, цитиран от "24 часа".
 
В министерството все още очакват и становището на АДФИ.

Още от "Закон и ред"

Готова е съдебно-психиатричната експертиза на обвиняем за убийство в парк в Добрич, 31-годишният мъж може да носи наказа

Тежкото криминално деяние е извършено на 7 март 2024 година. Жертва на убийството е 56-годишен местен жител, който е бил намушкан смъртоносно

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени