Военнопрестъпникът Путин награди убийците от Буча и определи действията им като "образцови"

Кремъл не уточнява къде се намира в момента бригадата, нито каква е мисията ѝ

Предградието Буча е осеяно с мъртви тела
Предградието Буча е осеяно с мъртви тела Източник: Twitter

Военнопрестъпникът Владимир Путин определи като образцови действията на 64-а отделна мотострелкова бригада и ѝ даде почетното звание "гвардейска", след като Украйна обвини същата военна част, че е участвала в издевателства над цивилни в град Буча.

 

Кремъл съобщи, че Путин е подписал указ, даващ на бригадата почетното звание "гвардейска". Според текста на указа основание за това са "героизма и упорството, решителността и мъжеството", проявени от военнослужещите.

 

Почетното звание "гвардейска" е "висока чест и признание за особени заслуги, масов героизъм и решителност, проявени при защитата на Отечеството, отстояването на суверенитета и националните интереси на Русия", подчертава Путин, цитиран от ТАСС.

 

"Умелите и решителни действия на целия личен състав (на бригадата) по време на специалната военна операция в Украйна са образец за изпълнение на воинския дълг, смелост, решителност и висок професионализъм", се казва в обръщение на кремълският военнопрестъпник към убийците на цивилни граждани в Буча.

 

Кремъл не уточнява къде се намира в момента бригадата, нито каква е мисията ѝ.

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени