Ясен Тодоров: Папки за Барселона при мен няма, няма и в НСлС доколкото зная

Искам ВСС да ме изслуша, преди да ме уволни, заяви зам.директорът на НСлС

Ясен Тодоров
Ясен Тодоров Източник: БГНЕС

Когато Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет обсъждат мотивите за освобождаването ми, е редно да ме изслушат, каза пред журналисти заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров. 

 

По думите му мотивът за искането за отстраняването му е за негови медийни изяви. Всички те са съгласувани с пресцентъра на прокуратурата, допълни той. 

 

Тодоров допълни, че вероятно става дума за разминаване в твърдения, свързани с чуждестранен гражданин, присъствал на 1 май на мястото на опита за атентат срещу главния прокурор Иван Гешев. 

 

"Да кажеш, че ще внесеш искане без да имаш извършено деяние, е много грозна заявка. Със Сарафов се познаваме от 30 години,започнахме от 1 курс,имахме сбирка миналата седмица на випуска на Симеоново, но Сарафов не присъства на нея. Винаги съм бил лоялен към него като ръководител. Разочарован съм и в професионален, и в личен план, мислех че сме в отбор, който работи за България", заяви Тодоров.

 

"Папки за Барселона при мен няма, няма и в НСлС доколкото зная. Аз съм верен на главния прокурор, бил съм верен и на Сарафов, и на всеки мой ръководител като служители на законността", изтъкна зам.-директорът на НСлС.

 

Преди малко излезе официциално съобщение на ционистите в България,казаха по каква причина е тук (израелският експерт, бел. ред.). Това е високопоставен офицер на израелските служби", разкри Ясен Тодоров. Първоначално той отказа да потвърди името на Мишел Селен, запознал се е с него на конференция. "Дошъл е тук по съвсем друг повод. Не направих грешка, че съм го завел, той го предложи. Бяхме заедно. Обядвахме в момента, в който се случи (атентатът, бел. ред.). Той се учуди много, каза че ако се случи в Израел ще затворят цялата държава и ще прибере целия криминален контингент", допълни зам-директорът на НСлС. 

 

"Изглежда, че Сарафов направи опит за преврат в прокуратурата. Трябва да се опитаме да залепим счупената чаша", добави Ясен Тодоров.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени