Ясен Тодоров: След внесени обвинителни актове от прокуратурата има 95% осъдителни присъди. Кирил Петков е длъжен да каже кои са онези 20

Когато някой има данни за корупция, трябва да ги даде на съответните органи, в противен случай става въпрос за политическо говорене

Ясен Тодоров
Ясен Тодоров Източник: ПРБ

За съдебна реформа трябва да има анализ на правосъдието. Това заяви пред bTV Ясен Тодоров, зам.-директор на НСлС и бивш член на Висшия съдебен съвет.

 

След внесени обвинителни актове от прокуратурата има 95% осъдителни присъди, по думите му. Тодоров коментира и призива си към Кирил Петков да каже кои са тези 20 корумпирани лица, за които говори.

 

По думите му, когато някой има данни за корупция, трябва да ги даде на съответните органи, в противен случай става въпрос за политическо говорене. Според него е нужен цялостен анализ на правораздаването, не само на наказателното, а и на търговското, гражданското и административното.

 

"Това говорене от сутрин до вечер за ликвидирането на специализираното правосъдие и за оставката на главния прокурор според мен има друга цел – да не се коментират реалните проблеми на хората", смята Тодоров.

 

 "Може да съм малко груб, но този законопроект бих го охарактеризирал така: Напъна се планината и роди мишка", доави той. Населението на страната, според него, има по-сериозни проблеми от оставката на Иван Гешев. Ясен Тодоров цитира данни от последното социологическо изследване на агенция "Тренд", според което от оставката на главния прокурор се вълнуват 4 % от хората в България. 

 

Тодоров е категоричен, че обвинител номер едно се отчита пред парламента. Той внася и годишен доклад и не е фигура, която е безотчетна, убеден е Ясен Тодоров. Три пъти мери, един път режи, посъветва той политиците ни за заявката им за съдебна реформа.

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени