Йоан Матев ще лежи по-малко от 2 години за убийството в Борисовата градина

От присъдата ще бъде приспаднато времето, което Матев прекара в ареста и под домашен арест

Йоан Матев
Йоан Матев Източник: Труд

Йоан Матев, който беше осъден за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 г., беше окончателно признат за виновен по обвинителен акт на Софийска градска прокуратура, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

 

В сила влиза присъдата му за 6 години 6 месеца лишаване от свобода за умишлено убийство. Йоан Матев бе признат за виновен от Апетлативния съд в София на 25 октомври 2022 г. и осъден на шест години и половина затвор, както и да заплати по 150 000 лева за неимуществени вреди за причинени болки и страдания на двамата родители на убитото момче.

 

Върховният касационен съд потвърди наказанието, наложено от долната инстанция, а на родителите на убитото момче бяха присъдени по 200 000 лева кръвнина. От присъдата ще бъде приспаднато времето, което Матев прекара в ареста и под домашен арест. Реално той ще лежи по-малко от две години за убийството.

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени