Йордан Стоев от ВСС за записа, пуснат от Гешев: Слабо актьорско изпълнение и още по-слаба режисура

Това не съм аз, пълна манипулация е, добави членът на ВСС

Главният прокурор Иван Гешев
Главният прокурор Иван Гешев Източник: Zonanews

Манипулация, продукция, прах - с тези думи Йордан Стоев от Прокурорската колегия към ВСС определи пуснатия от главния прокурор Иван Гешев запис между него и Стоев миналата седмица на пресконференция в Съдебната палата.

 

"Днес съм дошъл, защото бях в отпуска. Излязоха слухове, че се крия, не е вярно. Бях в друга страна. Днес идваме, за да проведем процедурата", Стоев преди заседанието на Висшия съдебен съвет, цитиран от bTV.

 

На заседанието ще се обсъжда допустимо ли е първото искане за оставката на Иван Гешев. "Втората серия на копродукцията на главния прокурор е пълна манипулация. Цялата втора серия е пълна манипулация. Няма да давам конкретни данни, ще ги дам пред конкретните органи. Има проверка в Софийска градска прокуратура, ще получа и призовка от Върховната касационна прокуратура. Какво и защо - не знам. До колкото знам са извикани още двама членове на ВСС. Елементарен опит за сплашване, нищо друго", каза той.

 

Стоев заяви, че представеният запис е прах, за да се отклони вниманието от настоящата процедура. "Това не съм аз със сигурност. Единственото, което мога да кажа, без да влизам в подробност, е, че не аз съм поканил Иван Гешев, за да отида в дома му на гости, а той ме покани. Той представи на телефона съобщения, които не са пълни", категоричен е той.

 

Макар да твърди, че не е той, Стоев каза, че записите не са пълни. "Всичко, което е между нас, ще бъде показано на съответните органи и ще стане ясно кой кого е канил и кой кого е викал", подчерта той.

 

Прокурорът от ВСС посочи, че започва да се замисля дали го е страх. "След всичкото, което става и ескалира, начините, по които се използва прокуратурата и по-точно ВКП, което е на пряко подчинение на главния прокурор", коментира Стоев.

 

По думите му първо ще бъде разкрито пред конкретните органи и след това ще излезе пред обществото. "А не обратното, което стана сега. Слабо актьорско изпълнение и още по-слаба режисура", определи той изявленията на Иван Гешев.

Още от "Закон и ред"

Обменът на опит и добри практики дава възможност за ефективно разследване в световен мащаб – около това становище се обе

В тридневния форум участваха представители на прокурорски институции от Украйна, Молдова, Турция, Азербайджан, Литва, Румъния, на Департамента по енергетика на САЩ

Прочетете повече прочетете повече

Гешев се отказа да иска имунитета на Делян Добрев - върна искането на СГП

Същото не е достатъчно мотивирано и не е придружено с необходимия обем материали, даващ основание за сезиране на Народното събрание с искане за снемане на имунитет на народен представител

Прочетете повече прочетете повече

ВСС не освободи Ясен Тодоров и отказа засега да гледа дисциплинарно производство срещу Сарафов

Мотивите за решението са, че Националната следствена служба се ръководи от главния прокурор и той е назначил Тодоров на съответната служба, така че Сарафов няма функции да иска освобождаването му

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени