За изминалия ден са установени общо 33 водачи, шофирали след употреба на алкохол, информира МВР

От тях 20 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 13 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване

СДВР-Пътна полиция
СДВР-Пътна полиция Източник: Zonanews

В рамките на изминалия ден са установени общо 33 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, информира пресцентърът на МВР. От тях 20 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 13 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване. 

 

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират осем водачи, двама са отказали тестване.

 

Общо 11 958 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, се посочва още в информацията. Извършен е контрол на 11 716 водачи и пътници. Съставени са 3384 фиша и 693 акта за установени административни нарушения. 

 

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори, припомнят от МВР. 

 

Загинали са двама души, а 35 са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха по-рано днес от МВР. В София са регистрирани три тежки и 26 леки пътнотранспортни произшествия, при които има четирима пострадали.

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени