Задържаха 26-годишен криминално проявен, заплашил Ива Митева

Заплахата отправил от заведение, където използвал интернет

Ива Митева
Ива Митева Източник: ИТН

Задържан е 26-годишен мъж, криминално проявен, който е изпратил имейла със заплахата за убийство на председателя на парламента Ива Митева, съобщава БНТ. Мъжът е криминално проявен от района на Стара Загора. Има регистрации за кражби и за други закани.

 

По първоначална информация мъжът е арестуван само след няколко часа работа на на екип от отдел "Киберпрестъпления" на антимафиотите. След отвеждането си в ареста той е направил и самопризнания. В момента с него работи екип на ГДБОП. Заплахата отправил от заведение, където използвал интернет. По непотвърдена информация се очаква утре да бъде транспортиран до ГДБОП в София.

 

Към момента няма официална информация от МВР по случая. По-рано беше съобщено, че Софийската районна прокуратура вече проверява сигнала за заплаха за убийство на председателя на парламента Ива Митева. Магистратите се самосезираха, след като в Народното събрание беше съобщено, че на мейла на правосъдното министерство е получена заплаха за убийство на Митева.

Още от "Закон и ред"

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 000 лева са намерени при митническа проверка на пристанище Бург

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГДБОП и НАП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени