Задържаха бившия началник на "Пътна полиция"-София Тенчо Тенев

Той е разследван за схема с гуми на служебен автомобил

Тенчо Тенев
Тенчо Тенев Източник: МВР

Задържан е бившият началник на "Пътна полиция"-София и настоящ шеф на "Охранителна полиция"-Асеновград Тенчо Тенев. Той е арестуван на 11 май в Районно управление-Асеновград, където работи като началник на Охранителна полиция. Акцията е на Вътрешна сигурност в МВР и вероятно е последната разписана от бившия вече вътрешен министър Христо Терзийски. 

 

Причината е престъпление по служба. Акцията е проведена под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив. Според запознати, Тенев е разследван за схема с гуми на служебен автомобил.

 

По времето на Цветан Цветанов, Тенев беше освободен от поста заместник-шеф на столичната "Пътна полиция" и след години съдебни битки осъди министерството. Той беше върнат на работа като директор през 2014 г.

Още от "Закон и ред"

Водещи новини

ГЕРБ: Язовир "Пазар дере" е източен за 3 дни, това е тежка манипулация на предизборния щаб на Радев

Пред медиите кандидат-депутатът от 24 МИР Тома Биков настоя секретарят на президента по антикорупция Пламен Узунов да даде обяснение за разпространените в интернет кадри, на които се вижда как той получава торба с неизвестно съдържание от бившия митнически шеф Петко Петков

Последни новини

Най-четени