Задържаха трима българи с фалшиви PCR тестове при опит да влязат в Румъния

Граничните полицаи не са позволили на тримата български граждани да влязат на територията на Румъния

COVID-19
COVID-19 Източник: Zonanews
Трима български граждани, които възнамерявали да пътуват в Румъния с фалшиви PCR тестове, са спрени на граничния пункт в Гюргево от румънските гранични полицаи, които не са им позволили да влязат в страната, съобщава БТА, позовавайки се на Аджерпрес.
 
В съобщение на граничната полиция се посочва, че става въпрос за мъж на 41 години, жена на 38 години и момче на 17 години с българско гражданство. Те са представили PCR тестове за COVID-19 с отрицателен резултат, за които при последвалата проверка било установено, че не са издадени от посочените клиники.
 
Граничните полицаи не са позволили на тримата български граждани да влязат на територията на Румъния и съгласно румънско-българския протокол за съвместен контрол на границата те са поети от българските власти за продължаване на разследването и налагане на съответните законови мерки.

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени