Задържаха висш служител от "Гранична полиция" с подкуп от 2000 лв.

Служителят е поискал подкуп от фирма, която доставя технически средства за охрана на границата

Гранична полиция
Гранична полиция Източник: МВР

Висш служител в Главна дирекция "Гранична полиция" е задържан с подкуп. Той е зам.-директор в една от дирекциите на службата, която отговаря за снабдяване на граничните бази с оборудване. Това каза служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред БНТ.

 

По думите му това е случай, в който може да похвали взаимодействието с прокуратурата, с която от няколко седмици работили заедно. Поводът за ареста е получен подкуп за обществена поръчка, свързана с охраната на границата. Задържаният е хванат с белязани 2000 лв.

 

Служителят е поискал подкуп от фирма, която доставя технически средства за охрана на границата. Полицаи под прикритие и прокурори са изчакали да получи подкупа, след което е арестуван в пресечка на бул. "Мария Луиза", където се намира сградата на Гранична полиция.

Още от "Закон и ред"

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 000 лева са намерени при митническа проверка на пристанище Бург

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГДБОП и НАП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени