Заловиха нападателя на Митко от "Капана"

Заради скандала за втори пореден ден пловдивчани протестираха в подкрепа на Митко

Ивайло Пенов
Ивайло Пенов

Нападателят на Митко - продавача на чорапи от пловдивския квартал "Капана", е задържан за 24 часа, съобщиха от прокуратурата. 45-годишният мъж се укриваше до този момент. Ивайло Пенов е задържан от полицаи на четвърто районно управление малко преди 20 часа, предава БНТ. Акцията по издирването Ивайло Пенов продължи два дни, след като вчера в социалните мрежи бяха разпространение кадри, на които се вижда как посяга на продавача, известен като талисмана на "Капана".

 

Предстои Районната прокуратура в Пловдив да вземе отношение относно наказателната отговорност на задържания мъж. Според БЛИЦ, адвокатът Пенов преди няколко дни се е оженил, сменил е фамилията си и е взел фамилията на жена си. Сега се казва Ивайло Бадански и няколко дни под това име се е укривал.

 

Заради скандала за втори пореден ден пловдивчани протестираха в подкрепа на Митко. И днес десетки хора оставяха мръсните си чорапи пред заведението в "Капана", собственост на сочения за негов нападател. "Очакваме да се изнесе от Пловдив да не стъпва повече и прокуратурата да си свърши работата и да има наказания, а не да му се размине", каза Георги Прокопиев. Адвокати на протеста обаче заявиха, че при доказване на вина, нападателят може да бъде наказан с лишаване от свобода до три години.

 

"Това е типично за хулиганството, човек, който не зачита порядките в обществото, да посяга по този начин на един човек, който е тръгнал да изкара някой лев и то по честен начин", каза адвокатът от Пловдивската адвокатска колегия Спас Паров.

 

"Купувала съм си чорапи много пъти от него, нямам представа какво ще се случи, знам само че прокуратурата се е самосезирала и оттук нататък се надяваме на адекватни действия", каза Ванеса Митрова.

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени