Зам. главният секретар на МВР съди Демерджиев за клевета

"Има оперативна информация, а този човек в момента е заместник главен секретар в МВР", заяви по-рано днес Демерджиев по време на гостуването си в bTV

Министерство на вътрешните работи (МВР)
Министерство на вътрешните работи (МВР) Източник: Zonanews

Заместник главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев ще търси правата си по съдебен път заради твърдение на бившия вътрешен министър Иван Демерджиев за изтекла оперативна информация, която Кангалджиев замесва в трафик на мигранти. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

 

"Ако има съмнения в представители на ГЕРБ, че заместник главният секретар е замесен в трафик на мигранти, има такава изтекла оперативна информация, какво да говорим за редовите служители и за начина, по който се опазва българската граница. Има оперативна информация, а този човек в момента е заместник главен секретар в МВР", заяви по-рано днес Демерджиев по време на гостуването си в bTV. По думите му въпросната информация е достояние на австрийската страна и на всички европейски и български партньори.

 

"Не може да се допускат такива хора с такава биография да достигат до постове, които са в подножието на най-високите постове в МВР. Когато се назначава един служител, се взима кадровата му справка и се вижда, че има такава информация. Когато се види, че има такава информация, той не може да бъде допускан до такова ниво на управление", коментира Демерджиев.

 

Той каза още, че по време на неговото управление в МВР Димитър Кангалджиев е заемал по-нисък пост в системата, но не е имало достатъчно данни, за да бъде отстранен, като сроковете за дисциплинарно производство са били изтекли.

 

От МВР отсичат, че обвинението на Демерджиев не отговаря на истината. От ведомството отбелязват още, че лично Иван Демерджиев в качеството си на министър на вътрешните работи е назначил Кангалджиев за титулярен заместник-директор на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) и го е наградил с "Почетен знак на МВР" - III степен.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени