Защо Рашков атакува Цацаров? КПКОНПИ проверява вътрешния министър за необявени доходи и имоти

Очевидно е, че след като проверката на КПКОНПИ продължава, Рашков има и личен мотив да атакува шефа на комисията Цацаров и да настоява да му се отнеме допуска за класифицирана информация

Рашков - най-имотният политик
Рашков - най-имотният политик Източник: ПИК

"Имуществена проверка на Бойко Рашков има и тя касае няколко поредни недекларирания на обстоятелства. На първо място е имало непосочване в декларацията при проверката, която е осъществена на всички влогове, които той и съпругата му притежават. Тоест - на практика е имало информация за налични средства по влогове, която е установена при проверката и която не е фигурирала в декларацията". Това съобщи днес председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров, който се яви на изслушване в парламентарната комисия по превенция и противодействие на корупцията, цитиран от "Труд".

 

"След това е имало подаване на следваща финална декларация от Рашков в качеството му на председател на Бюрото за контрол върху СРС, в която не са били отразени притежавани недвижими имоти. Има и декларация, която е подадена със закъснение и която също е основание за започване на имотна проверка", допълни Цацаров на въпрос от депутатката от ГЕРБ-СДС Анна Александрова.

 

Както е известно, миналото лято като служебен министър Бойко Рашков декларира 19 недвижими имота и се опита да изкара, че всички те са му прехвърлени по силата на брачен договор със съпругата му, с която се развели и си поделили имуществото. В края на есента, когато вече щеше да става редовен министър, Рашков каза, че е бил проверен от НАП и всичко му е наред.

 

Очевидно е, че след като проверката на КПКОНПИ продължава, Рашков има и личен мотив да атакува шефа на комисията Цацаров и да настоява да му се отнеме допуска за класифицирана информация. На изслушването пред депутатите Цацаров много ясно обясни механизма, по който Рашков е действал, за да се свърже това събитие с оставката на председателя на КПКОНПИ.

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени