Зеленият сертификат за влизане в Народното събрание днес отново е в пленарна зала

Скандалите започнаха още при гласуването дали да влезе в дневния ред

Никола Минчев
Никола Минчев Източник: БГНЕС

Председателят на 47-то Народно събрание Никола Минчев предложи като точка втора в дневния ред на законодателния орган да обсъдят отново условията за влизане в сградите на Народното събрание. 

 

Процедурното предложение на парламентарния шеф е точката да се разгледа след изслушването на премиера Кирил Петков и вицепремиерите на блиц контрол. Парламентарният контрол да бъде точка трета и заседанието да се удължи до приключване на редовния парламентарен контрол, настоя още Никола Минчев.

 

Предложението веднага предизвика реакция на депутатите от партията на Костадин Костадинов. Петър Петров от "Възраждане" възрази на идеята и настоя извънредната точка да не бъде включена в дневния ред, като се аргументира, че това би било безпрецедентно нарушаване на правилника на НС от страна на управляващите.

 

Един политически пиар на управляващите целял ограничаване на представители на опозицията за достъп до сградите на Народното събрание, изтъкна Петров. По думите му правилникът на НС се погазва с цел да бъде ограничено правомощието по Конституцията на народните представители да участват в комисии.

 

Петров настоя председателят на парламента Никола Минчев да не допуска това предложение към дневния ред и да се запази здравият разум, за да може парламентът да работи нормално.

 

В крайна сметка въпреки възраженията на депутатите на "Възраждане", народните представители решиха точката да влезе в дневния ред на парламента. Законотворците гласуваха със 100 гласа "за", 35 "против" и 29 "въздържали се"

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени