Алекс Хоук анулира входната виза на Новак Джокович

Решението може да доведе до забрана на Джокович да пътува до Австралия за три години

Новак Джокович
Новак Джокович Източник: Интернет

Министърът на имиграцията на Австралия Алекс Хоук използва правото си да анулира входната виза на световния №1 в тениса Новак Джокович, съобщи The Age.

 

"Днес упражних правомощията си съгласно раздел 133C(3) от Закона за миграцията да анулирам визата, притежавана от г-н Новак Джокович от съображения за здравето и добрия ред, базирайки се, че това беше в обществен интерес", каза Хоук .

 

"При вземането на това решение внимателно обмислих информацията, предоставена ми от Министерството на вътрешните работи, австралийските гранични сили и г-н Джокович. Адвокатите на спортиста посочиха, че ще обжалват решението, което може да доведе до забрана на Джокович да пътува до Австралия за три години", посочи още той.

 

Адвокатите на сърбина веднага ще обжалват решението, според което клиентът им трябва да бъде депортиран. Ако то не е успешно, деветкратният победител от Откритото първенство на Австралия Джокович няма да може да защитава титлата си на започващия в понеделник турнир от Големия шлем в Мелбърн.

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени