ГЕРБ дават Стойчо Кацаров на прокуратурата заради скандалните разкрития в болница "Лозенец"

Назначеният от Кацаров изпълнителен директор на болница "Лозенец", който беше освободен от доц. Стоименова, е уличен в нарушения и сериозни щети за данъкоплатците

Болница Лозенец
Болница Лозенец Източник: Zonanews

ГЕРБ сезира прокуратурата и икономическа полиция заради скандалните разкрития в болница "Лозенец". Те настояват да бъде извършена проверка на бившия здравен министър Стойчо Кацаров, който според тях е бил наясно със злоупотребите на назначения от него шеф на здравното заведение.

 

"Назначеният от Кацаров изпълнителен директор на болница "Лозенец", който беше освободен от доц. Стоименова, е сключвал договори със себе си и си е давал заплата. Имаме злоупотреба с публични средства в размер на 40 хил. лева, с които Радосвет Горнев е ощетил данъкоплатците", заяви Костадин Ангелов, бивш министър на здравеопазването в правителството на Бойко Борисов.

 

Болница Лозенец
Болница Лозенец Източник: Zonanews

По негови данни Кацаров е уведомяван няколкократно за действията на Горнев, но не е предприел никакви действия.

 

"Искаме прокуратурата да направи проверка прикривал ли е Стойчо Кацаров противоправни действия на доц. Горнев и извършил ли е престъпление по служба заради неупражнен контрол като принципал на лечебното заведение", посочи още Костадинов.

 

Източник: "Дарик"

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени