Магистратите от ВСС избраха Галина Захарова за шеф на ВКС

Тя беше и единствен кандидат за поста

Галина Захарова
Галина Захарова Източник: 168 часа
20 гласа "за" от 20 присъстващи членове на Пленума - с този единодушен избор на ВСС Галина Захарова беше избрана за шеф на ВКС. Тя беше и единствен кандидат за поста.
 
Заседанието беше излъчвано онлайн и продължи близо 8 часа, като Захарова изложи концепцията си и отговаря на въпроси. Въпреки изказаните от магистрати опасения за бламиране, нейната кандидатура не срещна нито един глас "против". Гласуването беше явно.
 
Заседанието на ВСС бе прекъснато и за виртуална среща с вицепремиера и финансов министър Асен Василев. Не беше съобщено какви теми са обсъждани с него.
 
Главният прокурор Гешев обяви, че още откакто пленумът на Върховния съд е издигнал Захарова, той е бил сигурен, че ще гласува за нея.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени