Назначена от Стойчо Кацаров в управата на "Александровска" вдигнала заплатата на съпруга си

Потвърден е конфликт на интереси на директора на Столичната здравна каса Гергана Андреева–Сотирова

КПКОНПИ
КПКОНПИ Източник: Zonanews

Върховният административен съд остави в сила определение на Административен съд–София град, с което се потвърждава решение на КПКОНПИ за установен конфликт на интереси по отношение на директора на Столичната здравноосигурителна каса (СЗОК) Гергана Андреева–Сотирова. Конфликтът на интереси е реализиран във връзка с управлението на човешките ресурси - тя е определяла месечното възнаграждение на съпруга си, главен специалист в ръководената от нея администрация.

 

По този начин Сотирова е упражнила правомощия по служба и е реализирала облага в интерес на свързано с нея лице, което е и неин подчинен. Съпругът й получил увеличение на заплатата. Oпрeдeлeно му e мeceчно възнаграждение от 950 лв. Само преди дни служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, в качеството си на принципал на УМБАЛ "Александровска" ЕАД, освободи Съвета на директорите и назначи нов състав до провеждането на конкурс, като в него влиза и Гергана Андреева-Сотирова.

 

Тя е е юрист, дългогодишен служител на РЗОК-София, главен секретар на Националната здравноосигурителна каса, a по-късно и директор на РЗОК-София, към настоящия момент е директор на дирекция в Министерството на здравеопазването, съобщиха тогава от ведомството. Осъдена е да заплати и разноските по делото - 100 лв.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени