Сотир Цацаров подаде оставка

Оставката е депозирана в деловодството на Народното събрание тази сутрин

Сотир Цацаров
Сотир Цацаров Източник: Zonanews

Председателят на антикорупционната комисия Сотир Цацаров е подал оставка, съобщава БТА. Оставката е депозирана в деловодството на Народното събрание тази сутрин. Цацаров заяви намерението си да напусне поста още на 13 януари, като обяви, че ще направи това пред ресорната комисия в НС и ще поиска да бъде освободен от 1 март.


Ден по-късно достъпът му до класифицирана информация бе отнет. В позиция Цацаров изрази мнение, че това е станало след продължителен институционален натиск, упражнен спрямо ръководството на агенцията от министър-председателя Кирил Петков и от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

 

В мотивите за отнемане на допуска е било записано, че "лицето е извършило нарушение на закона или на подзаконовите актове по прилагането му, което е създало опасност от възникване или е довело до значителни вреди за интересите на държавата, организациите или лицата в областта на защитата на класифицираната информация".

Още от "Закон и ред"

Готова е съдебно-психиатричната експертиза на обвиняем за убийство в парк в Добрич, 31-годишният мъж може да носи наказа

Тежкото криминално деяние е извършено на 7 март 2024 година. Жертва на убийството е 56-годишен местен жител, който е бил намушкан смъртоносно

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени