Въоръжени отмъкнаха половин милион от инкасо автомобил, търсят ги

Един от охранителите на колата е ударен в лицето

Въоръжени отмъкнаха половин милион от инкасо автомобил
Въоръжени отмъкнаха половин милион от инкасо автомобил Източник: Bulgaria ON AIR

Въоръжени и маскирани са атакували специализиран автомобил, който инкасирал пари от заведение, в близост до автомагистрала "Струма". По информация на полицията отмъкнатата сума е между 400 000 и 500 000 лева. Инкасо автомобилът е събирал пари от ресторант за бързо хранене. Нападателите са били четирима в две коли, за които се предполага, че са с крадени номера. Предварително са чакали на мястото край магистралата инкасото да спре. Грабежът е осъществен на разклона за магистрала "Струма" при с. Студена.

 

Един от охранителите на колата е ударен в лицето. Районът е бил блокиран от полицията, а експерти извършват оглед на място. Започнали са оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, които се осъществяват под надзора на Окръжната прокуратура в Перник.

 

Полицаи все още търсят четиримата бандити, задигнали около половин мин. лв., съобщиха на брифинг шефът на полицията в Перник Димитър Попов и окръжната прокурорка на града Галина Антова. Попов  посочи, че престъплението е извършено професионално. Предполага се, че те са запалили колата, с която са избягали след грабежа. Засега обаче опожарен автомобил не е открит.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени