Йордан Стоев от ВСС за записа, пуснат от Гешев: Слабо актьорско изпълнение и още по-слаба режисура

Това не съм аз, пълна манипулация е, добави членът на ВСС

Главният прокурор Иван Гешев
Главният прокурор Иван Гешев Източник: Zonanews

Манипулация, продукция, прах - с тези думи Йордан Стоев от Прокурорската колегия към ВСС определи пуснатия от главния прокурор Иван Гешев запис между него и Стоев миналата седмица на пресконференция в Съдебната палата.

 

"Днес съм дошъл, защото бях в отпуска. Излязоха слухове, че се крия, не е вярно. Бях в друга страна. Днес идваме, за да проведем процедурата", Стоев преди заседанието на Висшия съдебен съвет, цитиран от bTV.

 

На заседанието ще се обсъжда допустимо ли е първото искане за оставката на Иван Гешев. "Втората серия на копродукцията на главния прокурор е пълна манипулация. Цялата втора серия е пълна манипулация. Няма да давам конкретни данни, ще ги дам пред конкретните органи. Има проверка в Софийска градска прокуратура, ще получа и призовка от Върховната касационна прокуратура. Какво и защо - не знам. До колкото знам са извикани още двама членове на ВСС. Елементарен опит за сплашване, нищо друго", каза той.

 

Стоев заяви, че представеният запис е прах, за да се отклони вниманието от настоящата процедура. "Това не съм аз със сигурност. Единственото, което мога да кажа, без да влизам в подробност, е, че не аз съм поканил Иван Гешев, за да отида в дома му на гости, а той ме покани. Той представи на телефона съобщения, които не са пълни", категоричен е той.

 

Макар да твърди, че не е той, Стоев каза, че записите не са пълни. "Всичко, което е между нас, ще бъде показано на съответните органи и ще стане ясно кой кого е канил и кой кого е викал", подчерта той.

 

Прокурорът от ВСС посочи, че започва да се замисля дали го е страх. "След всичкото, което става и ескалира, начините, по които се използва прокуратурата и по-точно ВКП, което е на пряко подчинение на главния прокурор", коментира Стоев.

 

По думите му първо ще бъде разкрито пред конкретните органи и след това ще излезе пред обществото. "А не обратното, което стана сега. Слабо актьорско изпълнение и още по-слаба режисура", определи той изявленията на Иван Гешев.

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени