Ваня Григорова: За няколко дни инфлацията е нараснала до 20 – 22 %

"Цените няма да се върнат на нивата от 2018-2019 г., а напротив – ситуацията ще става по-тежка", каза още тя.

Ваня Григорова
Ваня Григорова

В "Здравей, България" по NOVA TV Ваня Григорова,  икономически съветник на президента на КТ "Подкрепа" заяви, че за няколко дни инфлацията е нараснала и е 20 – 22 %. 

 

Във вторник стана ясно, че правителството подготвя пакет от антикризисни мерки, с които да помогне на хората в период на криза заради ръста на цените. Партиите в управляващата коалиция вече обсъждат конкретни предложения.

 

Мерките, които предвижда правителството, са на обща стойност над 1 млрд. лв. Идеята да бъдат облекчени и гражданите и бизнеса. "Всяка една мярка, която цели намаляване на натоварването на домакинствата, безспорно е полезна.

 

Както намаляването и премахването на част от акцизите, така и намаляването на ДДС на част от горивата", заяви Ваня Григорова. "Добре е тези мерки да ги има. Притеснителното е, че вече беше казано, че цените няма да се върнат на нивата от 2018-2019 г., а напротив – ситуацията ще става по-тежка", каза още тя.

 

По думите й това налага не само отпускане на социално подпомагане, но и премисляне на цялостната политика, която води към увеличаване на цените на горивата.

Още от "Бизнес и финанси"

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса ще разберем тази неделя в Младежкия международен център в Бургас

Темата "Ерата на AI и финансовите възможности" ще потопи участниците в света на финансовата грамотност и изкуствения интелект с участието на невероятния Александър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени